Goed nieuws voor Cultura Nova: EFFE Label en nominatie EFFE Awards
24 maart 2019
EFFE label en nominatie

Voor de tweede keer mag het Heerlense festival Cultura Nova het Europese EFFE Label in ontvangst nemen! Europe for Festivals, Festivals for Europe (EFFE) is een door de Europese vereniging van festivals ( EFA) geïnitieerde campagne, gesteund door de Europese Commissie en het Parlement. Bovendien is het festival kandidaat voor de EFFE Awards, die in september worden uitgereikt. Deze nominatie heeft Cultura Nova te danken aan de deelname aan het Europese project Centriphery, waaraan negen Europese festivals meedoen. Cultura Nova is een van de initiatiefnemers van dit project.

Start Centriphery

Centriphery is een samenwerkingsproject van negen festivals uit Europa. Festivals die zich in het ‘Randland’ van hun land manifesteren. Voor festival Cultura Nova krijgt Centriphery in 2019 en 2020 zijn beslag. Elk deelnemend festival nomineert twee kunstenaars die samen een artistiek kernteam vormen. Cultura Nova heeft gekozen voor theatermaker Lieke Benders ( Hoge Fronten) en acteur Bart Bijnens (namens Toneelgroep Maastricht). Lieke en Bart zullen in samenwerking met de Franse choreograaf Éric Minh Cuong Castaing en kunstenaar/illustrator Livia Coloji uit Roemenië een productie tot stand brengen tijdens Cultura Nova 2019.

Première Circus Noël

Nog 6 weken en dan kun je Circus Noël zien in jouw bioscoop! De jeugdfilm naar de populaire Zapp-televisieserie werd deels opgenomen tijdens Cultura Nova 2018. In deze magische circusfilm reist de twaalfjarige Karo (Luna Wijnands) stiekem mee met haar circusvrienden Tonie (Tommy van Lent) en Victor (Samuel Reurekas). Ze moeten alles op alles zetten om het circus te redden van de ondergang, al komt hun vriendschap hierdoor zwaar onder druk te staan. Regionale première: woensdag 17 april bij Quatro Cinema Heerlen.

Storytelling in Heerlen

Studenten van het MAMDT (media-design & techniek) zijn de komende drie maanden in Heerlen op bezoek voor het maken van pitches Visual Language & Storytelling. MAMDT is een opleiding van de kunstacademie in Maastricht, waarin studenten worden opgeleid tot ontwerpers die in staat zijn hun kennis te vertalen in betekenisvolle ontwerpen. Ze gaan in Heerlen aan de slag met verhalen van inwoners en bezoekers van het Maankwartier, Royal Theater, SCHUNCK en de murals. Het is de bedoeling dat ze met moderne technieken op hun eigen wijze de verhalen gaan weergeven. Het resultaat is tijdens Cultura Nova 2019 te zien.

Talkshow

Ook dit jaar is Cultura Nova weer een partner van schrit_tmacher Festival. Het concept heeft zich inmiddels bewezen: schrit_tmacher is een spannende mix van alles wat tegenwoordig internationaal onder het begrip ‘dans’ verstaan wordt en te beleven valt. Een programma voor open en nieuwsgierige kunst- en cultuurminnaars. Dansgezelschappen van overal ter wereld zijn te gast en verheugen zich op de ontvangst door een enthousiast publiek in Heerlen, Kerkrade, Aken en Eupen. schrit_tmacher duurt nog tot en met zondag 14 april. Op woensdag 3 april is Fiedel van de Hijden van Cultura Nova overigens te gast tijdens een talkshow over kijken naar dans: mis het niet!

Zomerfestival Heerlen
info@culturanova.nl / www.culturanova.nl

Tickets: www.parkstadlimburgtheaters.nl of +31 (0)45 - 571 66 07

Twitter twitter.com/CulturaNova
Facebook facebook.com/CulturaNovaFestival
nieuwsbrief info | opzeggen