Spectaculair programma bij theaterfestival Cultura Nova in Heerlen
12 juni 2019
Cultura Nova 2019

Volledige programma bekend!

Internationaal beeldend theaterfestival Cultura Nova biedt van vrijdag 23 augustus t/m zondag 1 september 2019 een uitgebreid en veelzijdig programma voor jong en oud. De 29ste editie kent ruim 60 verschillende gezelschappen die 200 voorstellingen, concerten, films, workshops en lezingen presenteren op 25 locaties in Heerlen en omgeving.

Het complete programma is nu bekend! Ga gauw naar onze website of onze digitale brochure voor alle theaterspektakels, muziek, dans, circus en toneel voor alle leeftijden!

Minister opent het festival

Op vrijdag 23 augustus opent minister Ingrid van Engelshoven het 29ste festival Cultura Nova, op het Burgemeester van Grunsvenplein. Toneelgroep Maastricht presenteert die avond een urbane uitvoering van het bekende verhaal van ‘Romeo & Julia’ in samenwerking met drie internationale gezelschappen, La Fabrique Royal/Zéro Degré, Aerosculpture en Groupe F.

Internationaal theater-circus

We hebben inmiddels een traditie opgebouwd in het presenteren van internationale top-circusgezelschappen. Dit jaar presenteren we er drie! Het Canadese Cirque Éloize met ‘Hotel’: een wervelende muzikale mix van dans, comedy, muziek en acrobatiek. Het Hongaarse gezelschap Recirquel met de 5 sterren-voorstelling én Nederlandse première ‘My Land’: een mix tussen circus en dans. Voor de jongere bezoekers presenteren we de Nederlandse première van ‘Yolo’: een muzikale, vrolijke en krachtige circusvoorstelling van het Spaanse gezelschap Cia Lucas Escobedo.

Jeugd & Familie

Naast 'Yolo', zijn er een flink aantal jeugd- en familievoorstellingen te zien, die allemaal hun Nederlandse première beleven bij Cultura Nova, zoals het Belgische Zonzo met het muzikale ‘Thelonious’, het Spaanse El Patio Teatro met de beeldende voorstelling ‘HUBO’, het Belgische Muziektheater Transparant met ‘De Torens van Beiroet’, de Spaanse groep PanicMap met 'Petit Big Blue' een prachtige beeldende voorstelling gebaseerd op werk van Wassily Kandinsky voor de allerkleinsten, van 1½ tot 4 jaar en tenslotte het Belgische gezelschap 4Hoog dat in coproductie met Cultura Nova ‘Wolk’ met muziek van Mozart en met acrobatiek groots theater voor kleine kinderen presenteert.

Europees project Centriphery

Cultura Nova heeft samen met acht andere festivals en culturele organisaties in Europa subsidie gekregen voor ‘Centriphery’: een uniek uitwisselingsproject dat telkens in het ‘Randland’ van de deelnemende landen wordt uitgevoerd. In Heerlen gaan Hoge Fronten/Lieke Benders en Bart Bijnens (namens Toneelgroep Maastricht) een voorstelling maken, samen met Eric Minh Cuong Castaing uit Frankrijk en Livia Coloji uit Roemenië. De voorstellingen worden gespeeld in de expositieruimte van SCHUNCK.

Muziek tijdens Cultura Nova

In de Spiegeltent bezoek je dit jaar de concerten van o.a. Mama’s Gun (GB), Soweto Soul (ZA), Onipa (GH), Tyler Childers (VS), blackwave. (BE), Alfa Mist (GB) en TootArd uit de Golanhoogten. Gratis toegankelijk, dansen verplicht!
In samenwerking met poppodium Nieuwe Nor vinden concerten plaats van Borghesia, (Sloveens-electronische rockmuziek), en een bijzonder ligconcert van dj-vedette Lady Aïda. Dankzij SLIM mag de winnaar van de Eujazz Young Talentaward 2019 optreden in de Spiegeltent.

Festivalplein

Op het festivalplein (Burgemeester van Grunsvenplein) worden weer verschillende activiteiten georganiseerd zoals waterspellen van het Franse gezelschap Compagnie Dut, Intro presenteert een muzikale kermis Abstractiepark 7090, jongeren uit het AZC-Heerlen rijden met discofietsen rond en IBA Parkstad presenteert een stadstuin ‘Park Urbana’.

Opening Buitenring Parkstad Limburg

Op zondag 1 september wordt de Buitenring Parkstad Limburg geopend met een muzikaal theaterspektakel dat Toneelgroep Maastricht organiseert met een aantal Limburgse muziekgezelschappen. Doordat het een openbaar toegankelijk evenement wordt kan Cultura Nova met dit spektakel haar 29ste festival afsluiten. Vooraf kunt u gratis tickets reserveren via Cultura Nova: het aantal plaatsen beperkt is tot 3500 (zonder ticket geen toegang).

Meer informatie

Het volledige programma van internationaal beeldend theaterfestival Cultura Nova is te vinden op de website www.culturanova.nl. Daar is ook informatie te vinden over de kaartverkoop en de programmabrochure. Deze brochure is vanaf 20 juni gratis af te halen bij Parkstad Limburg Theaters, SCHUNCK Glaspaleis, cafés en andere veel bezochte locaties in Heerlen en omgeving.

Informatie en tickets: www.culturanova.nl, of blader door onze digitale brochure.

Zomerfestival Heerlen
info@culturanova.nl / www.culturanova.nl

Tickets: www.parkstadlimburgtheaters.nl of +31 (0)45 - 571 66 07

Twitter twitter.com/CulturaNova
Facebook facebook.com/CulturaNovaFestival
nieuwsbrief info | opzeggen