Muziekprogramma Cultura Nova bekend
21 juni 2019
Cultura Nova presenteert muziekprogramma

Popmuziek komt op Cultura Nova vanuit alle windstreken. En onze muziekprogrammering is nu rond! Dus het is de hoogste tijd voor een voorstelrondje. Bekijk het gehele muziekprogramma op www.culturanova.nl.

Boscha Novacane, Borghesia en DJ Lady Aïda

De Cultura Nova openingsavond eindigt zoals ieder jaar weer in Poppodium NIEUWE NOR met de heetste hiphop en r&b pareltjes tijdens Boscha Novacane. De experimentele avant-gardistische band Borghesia komt ons op zaterdag 24 augustus voorzien van Sloveense alternatieve popmuziek (exclusieve Benelux show). Ben je toe aan wat ZEN vibes, bezoek dan op woendag 28 augustus in Theater Heerlen het rustgevende ligconcert Snooze Sessions van voormalige techno-dj-vedette Lady Aïda.

NAFT ft. Twerkshop (BE) Brass / Dance

Op de openingsavond van Cultura Nova kun je je dansmoves laten zien inde Spiegeltent tijdens het optreden van NAFT; de nieuwste brass-sensatie uit het Belgische Gent. Vier blazers en twee drummers brengen een eigenzinnige mix van house, techno en EDM. Om het feest compleet te maken nemen ze de dansers van Twerkshop mee.

Bekijk dit filmpje op onze website om te zien wat je kunt verwachten.

Mamas Gun (GB) WEST-COAST / SOUL

Liefhebbers van The Isley Brothers, Curtis Mayfield, Jamie Lidell of Stevie Wonder zitten goed op de tweede avond van het festival. De west-coast sound van Mamas Gun staat garant voor een keurig verzorgd, intiem avondje soul in onze Spiegeltent.

Mis het niet, zaterdag 24 augustus vanaf 21:30 uur.

Soweto Soul (ZA) Afro-beat

Een bijzonder project komt van (ex)-Heerlenaar Joep Pelt op zondag 25 augustus.

Pelt vertrok naar Zuid Afrika om met een bonte verzameling Zuid Afrikaanse muzikanten in de muzikale geschiedenis van Zuid Afrika te duiken. Dit resulteerde in de band Soweto Soul, die een ode brengt aan de muziekcultuur uit de townships. Van de swingende Hi-Life en Afrobeat van toen tot de hiphop van nu.

ONIPA (GH) Afro Futurisme

Onipa betekent ‘mens’ in het Akan, de oorspronkelijke taal van het Ahantivolk in Ghana. Deze naam doet eer aan de missie van de band ONIPA om verbinding en verbroedering te brengen tussen nationaliteiten en generaties, traditie en futurisme.

Dit collectief brengt op maandag 26 augustus een afro-elektronische cocktail van energie, grooves, afro-futurisme en dansmuziek die geen enkele heup onbewogen laat.

Tyler Childers (VS) Country

De uit Kentucky afkomstige singer-songwriter Tyler Childers is een van de vaandeldragers van de hedendaagse country-revival. Met zijn met whisky doordrenkte stemgeluid en weinig verhullende teksten brengt hij een frisse mix van country, bluegrass en folk. Zijn doorbraakalbum ‘Purgatory’ werd geproduceerd door Sturgill Simson, die ook verantwoordelijk is voor de productie van zijn aankomende album ‘Country Squire’.

Hoge verwachtingen dus van deze Kentucky-boy, op dinsdag 27 augustus!

blackwave. (BE) Hiphop

De hiphopscene van onze zuiderburen broeit als nooit tevoren en het jonge Antwerpse duo Will en Jay alias blackwave. is misschien wel het meest gevaarlijke wapenfeit. Dé Belgische doorbraak-act van 2019 stond weken aan een stuk op nummer 1 in de Afrekening van Studio Brussel en ontbreekt op geen enkel relevant festivalaffiche.

Met hun jazzy-feel hiphop en Engelstalige raps gaan ze verder waar afgelopen jaar Coely was gebleven; een dampende feestende spiegeltent op woendag 28 augustus!

Alfa Mist (FB) Nu Jazz

De jonge en opwindende UK-jazzscene bruist van de creativiteit en de cross-overs. Een van de smaakmakers in deze scene is Alfa Mist.

De jonge uit Londen afkomstige pianist begon als grime en hiphop producer en kwam al snel via sampling in de jazz terecht.Met zijn melancholische en harmonieuze jazz, die hij mixt met soul en hiphop weet hij een nieuw en jong clubpubliek te verbinden aan de jazz legacy. Donderdag 29 augustus in onze Spiegeltent.

Conjunto Papa Upa (NL) Tropical Surf

Alex Figueira en zijn band Conjunto Papa Upa graven diep naar de muzikale wortels van zijn moederland (Venezuela) en voeren deze op geheel unieke en onvoorspelbare wijze naar nieuwe gronden. Samen met Afrikaanse en Caribische ritmes, psychedelica, surf, samba, old school salsa, funk en sarcastische teksten over de huidige socio-politieke situatie in Venezuela.

Dans je met ons mee het weekend in op vrijdag 30 augustus?

Tootard (Golanhoogten) Woestijnblues

Ook bijzonder is de jonge band TootArd, afkomstig van de Golanhoogten, een door Israël geannexeerd berggebied grenzend aan Syrië Hun complexe politieke status is misschien wel de drijfveer achter hun positieve en hoopvol klinkende dansmuziek waarin grenzen letterlijk vervagen.

De band brengt op zaterdag 31 augustus een aanstekelijke mix van swingende woestijn-blues, reaggue, dub en funk.

Winnaar Eujazz Young Talent Award 2019

Onder het motto ‘ruim baan voor jong muziektalent in de Euregio’ reikt de Stichting Limburg Geïmproviseerde Muziek (SLIM) zondag 1 september in het Cultuurhuis de Eujazz Young Talent Award 2019 uit. De winnaar vliegt daarna linea recta naar Cultura Nova voor een optreden op de laatste avond in de Spiegeltent.

Voorverkoop in volle gang

Zo is onze complete programmering bekend. Bekijk ook alle theaterspektakels, dans, circus en toneelvoorstellingen op www.culturanova.nl.
Waar zien we jou tijdens Cultura Nova 2019?

Zomerfestival Heerlen
info@culturanova.nl / www.culturanova.nl

Tickets: www.parkstadlimburgtheaters.nl of +31 (0)45 - 571 66 07

Twitter twitter.com/CulturaNova
Facebook facebook.com/CulturaNovaFestival
nieuwsbrief info | opzeggen