Spektakel in de Zilverzandgroeve, hedendaags circus, acrobatiek en nog veel meer... Koop je tickets voor Cultura Nova 2019 nu!
27 juni 2019
Kaarten voor Cultura Nova 2019 in trek, mis je kans niet

Cultura Nova komt steeds dichterbij, vrijdag 23 augustus t/m zondag 1 september is het zover! De organisatie ziet de kaartverkoop voor de voorstellingen als een speer gaan. Dit jaar biedt het festival weer een uitgebreid en veelzijdig programma voor jong en oud. De 29ste editie kent ruim 60 verschillende gezelschappen die 200 voorstellingen, concerten, films, workshops en lezingen presenteren op 25 locaties in Heerlen en omgeving. Theaterspektakel, muziek, dans, circus en toneel; inclusief een bijzonder programma voor de jeugd. Hieronder vind je een aantal niet te missen voorstellingen, bestel je kaarten snel!

Spektakel in de Zilverzandgroeve

Het Franse gezelschap Ilotopie brengt een spektakel naar Zilverzandgroeve Beaujean in de vorm van een surrealistisch fresco op het water. Sterker nog, de voorstelling van 'Effraction Nocturne' (Nederlands: Inbreuk in de Nacht) wordt volledig óp het water bij de zilverzandgroeve gespeeld. Het water vorm het toneel voor een compleet dorp met huizen, bewoners, bomen en zelfs een heus dorpsplein. Toch is niets wat het lijkt… Treed binnen in de surrealistische wereld van Ilotopie met de wereldpremière (!) van 'Effraction Nocturne'.

Poëtisch universum

Wees getuige van het grandioze en poëtische universum van 'Hotel'… Cirque Éloize viert met haar nieuwe voorstelling Hotel haar 25-jarig bestaan. Het is een vitale show: het verhaal van een plek, bevolkt met wisselende gasten en met bijzondere ontmoetingen. Een frisse kijk op het traditionele circus: een mix van dans, comedy, muziek en acrobatiek.  Steek de lobbydeuren door en ontdek een vrolijke energieke circusvoorstelling voor jong en oud!

Hedendaags Circus

Vijf sterren kreeg het Hongaarse gezelschap Recirquel van zes toonaangevende recensenten voor de voorstelling 'My Land' bij het Edinburgh Fringe Festival.

De voorstelling beleeft tijdens Cultura Nova de Nederlandse première.  De voorstelling is een bijzondere mix van circus en dans, gepresenteerd op een enorme zandtafel, die van onderaf wordt belicht. Schoonheid in optima forma!

En nog veel meer

Ook voor alle overige voorstellingen zijn tickets te koop! Internationaal beeldend theaterfestival Cultura Nova biedt van vrijdag 23 augustus t/m zondag 1 september 2019 een uitgebreid en veelzijdig programma voor jong en oud. De 29ste editie kent ruim 60 verschillende gezelschappen die 200 voorstellingen, concerten, films, workshops en lezingen presenteren op 25 locaties in Heerlen en omgeving. Theaterspektakel, muziek, dans, circus en toneel; inclusief een bijzonder programma voor de jeugd. Bekijk hier het volledige programmaoverzicht.

Zomerfestival Heerlen
info@culturanova.nl / www.culturanova.nl

Tickets: www.parkstadlimburgtheaters.nl of +31 (0)45 - 571 66 07

Twitter twitter.com/CulturaNova
Facebook facebook.com/CulturaNovaFestival
nieuwsbrief info | opzeggen