Cultura Nova voor alle leeftijden…
04 juli 2019
Cultura Nova voor alle leeftijden

Ook dit jaar zal Cultura Nova weer een uitgebreide jeugdprogrammering hebben. Kom samen met jouw kinderen naar 'Thelonious' van Zonzo Compagnie en ontdek de liefde van de legendarische jazzmuzikant Thelonious Monk voor de pianoklavier, of geniet van het ontroerende 'HUBO' van El Patio Teatro, over liefde en verlies op het Spaanse platteland. Vergezel Nabila in haar vlucht van het platteland in de hoop haar liefde te vinden in de grote drukke stad in 'De Torens van Beiroet' van Muziektheater Transparant of beleef de integere, diepgewortelde liefde voor circus van Cía Lucas Escobedo in de voorstelling 'YOLO'. Bovendien valt er op het Festivalplein van Cultura Nova weer vanalles te beleven voor kinderen, waaronder waterpret met H JEUX D’O, muziek met de Hopfrog Fanfare en  DJ-fietsen van het asielzoekerscentrum in Heerlen in samenwerking met Stichting de Vrolijkheid. Ook geeft huisfotograaf Luc Lodder weer een workshop fotografie en wordt de jeugdfilm 'Circus Noël' vertoond.

Liefde en verlies op het Spaanse platteland

Met humor en liefde vertelt ‘HUBO’ (8+) van El Patio Teatro het verhaal over een vrouw die haar thuis, dat veranderd is in een eiland van steen, niet wil verlaten. In dit eerbetoon aan de Spaanse plattelandsdorpen en hun inwoners gaat El Patio op zoek naar verhalen en herinneringen, die verborgen liggen onder water en bijna vergeten zijn. Op plekken waar ooit bossen waren: gras, gewassen én een school.

Swingen op Jazz

Swingende kinderen op de jazz van ‘Thelonious’ (6+) door Zonzo Compagnie. Een drummer, een pianist en een bassist nemen je mee naar het New York van de eerste helft van de 20ste eeuw. De kleine Thelonious kijkt over de schouder van z’n grote zus mee naar de piano en raakt helemaal in de ban van het instrument. Spring mee op deze beboptrein met het Genius of Modern Music en kruip onder de huid van Thelonious. Bestemming onbekend maar een waanzinnige rit is verzekerd!

Een dappere zoektocht

De jonge Nabila hoopt het geluk in de grote stad te vinden. Ze vlucht weg van het leven bij haar ouders op het platteland. Ze weet te overleven in de stad en vindt er vriendschap en liefde. Dan ontdekt ze een verschrikkelijke waarheid...  'De Torens van Beiroet' (10+) van Muziektheater Transparant is een verhaal van verzet en een dappere zoektocht naar geluk. 

Bijna onmogelijke acts

Circus speciaal voor kinderen met ‘YOLO’ (5+) van Cía Lucas Escobedo. ‘YOLO’ betekent You Only Live Once. Dit levensmotto viert het Spaanse gezelschap met een circusvoorstelling vol vreugde, energie, kracht en ritme, speciaal voor kinderen. Dat wordt genieten van gevaarlijke sprongen, bijna onmogelijke acts en opzwepende livemuziek. Op een spannende reis vol emoties neemt ‘YOLO’ het (jonge) publiek mee langs verschillende circusdisciplines. In 2019 kreeg deze voorstelling op het prestigieuze festival FETEN de prijs voor beste grote productie.

Voor de allerkleinsten

In een intieme theatersetting met een wel héél speciaal decor maken we kennis met het meisje hoog in de blauwe lucht, boven in de wolken. Met acrobatiek en de klassieke muziek van Mozart maakt 4Hoog met ‘Wolk’ (3+) groots theater voor kleine kinderen. Het Spaanse gezelschap PanicMap brengt met ‘Petit Big Blue’ (1½-4) een unieke ervaring voor kinderen en ouders. ‘Petit Big Blue’ is groot én blauw én erg nieuwsgierig. Met de illustraties van de Russische schilder Wassily Kandinsky als uitgangspunt gaan we op reis met ‘Ene’ en ‘Petit Big Blue’ langs hun nieuw ontdekte emoties.

Zomerfestival Heerlen
info@culturanova.nl / www.culturanova.nl

Tickets: www.parkstadlimburgtheaters.nl of +31 (0)45 - 571 66 07

Twitter twitter.com/CulturaNova
Facebook facebook.com/CulturaNovaFestival
nieuwsbrief info | opzeggen