Cultura Nova 2019: openingspektakels, hoog bezoek & primeurs
12 juli 2019
Openingspektakels, hoog bezoek & primeurs

Terwijl de schoolvakanties zijn begonnen en Heerlen en (ver) daarbuiten haar koffers pakt, zijn wij intussen druk bezig met de voorbereidingen van Cultura Nova 2019! Geniet na je vakantie, thuis of in een ver oord, van de 29e editie van het theaterfestival van 23 augustus tot en met 1 september.

Minister opent Cultura Nova 2019

Vrijdag 23 augustus mogen wij Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap verwelkomen, namelijk om het festival officieel in te luiden. “Cultura Nova smaakt naar meer,” zei ze eerder over het festival. Nu voegt ze daad bij woord! Aansluitend barst om 21.30 uur op het festivalplein vóór Theater Heerlen het internationaal beeldend theaterfestival los met een urbane uitvoering van ‘ Romeo & Julia’ door Toneelgroep Maastricht en Franse topgezelschappen waaronder La Fabrique Royal/Zéro Degré en Groupe F. Een grootse spektakelvoorstelling is met deze internationale samenwerking gegarandeerd!

Opening Buitenring Parkstad: wijziging aanvangstijd

De opening van de Buitenring begint op zondag 1 september eerder dan aanvankelijk gepland. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving start de voorstelling om 19.00 uur en eindigt om 20.00 uur. Het vervroegen van de voorstelling heeft te maken met de opnames die door L1 worden gemaakt. Helaas is deze voorstelling is vol. Schrijf je in op de wachtlijst en wij nemen contact met jou op indien er nog plaatsen vrijkomen.

Dansworkshop ‘Polished’ (16+)

Nieuwsgierig naar het creatieproces van een dansvoorstelling? Zin om door beweging je zintuigen te openen en met choreografische elementen een dansfrase te maken? Kom dan op 28 of 29 augustus 2019 naar de workshop 'Polished' onder leiding van dansers en choreografen Mami Izumi en Roshanak Morrowatian, wiens voorstelling 'Polished' in première gaat tijdens Cultura Nova 2019. De workshop en voorstelling gaan over beleefdheid en harmonie in relatie tot beweging. Wees er snel bij, er zijn nog enkele plekken beschikbaar!

NIEUW! Stefan Cools ‘Herbarius’

Goed nieuws! Stefan Cools keert in 2019 weer terug op Cultura Nova met ‘Herbarius’, waarin het draait om de cultuurhistorische context van eetbare planten en vruchten. Hierin gaat hij de samenwerking aan met plantaardig inspirator Aline Ploeg. In 2018 boekte Stefan succes met ‘Embassy of Invasive Species’ waarin bewoners en bezoekers van Cultura Nova werden uitgenodigd om de stad(snatuur) op een andere manier te bekijken. Hou het programma van Cultura Nova 2019 in de gaten voor snel nieuwe informatie!

Zomerfestival Heerlen
info@culturanova.nl / www.culturanova.nl

Tickets: www.parkstadlimburgtheaters.nl of +31 (0)45 - 571 66 07

Twitter twitter.com/CulturaNova
Facebook facebook.com/CulturaNovaFestival
nieuwsbrief info | opzeggen