Ontmoet ons deze zomer in het theater, op het plein of in de wijk
19 juli 2019
Ontmoet ons deze zomer in het theater, op het plein of in de wijk

Het is nog maar een kleine vijf weken totdat Cultura Nova toch écht weer lostbarst! De 29e editie van het theaterfestival kent ruim 60 verschillende gezelschappen die 200 voorstellingen, concerten, films, workshops en lezingen presenteren op 25 locaties in Heerlen en omgeving. Ons begint 't inmiddels al bijna te duizelen... Verleng je vakantiegevoel door alvast kaarten te bestellen voor Cultura Nova 2019!

Recirquel warmt op in Avignon

Het Hongaarse gezelschap Recirquel is alvast aan het opwarmen voor Cultura Nova. Woensdag 28 augustus t/m vrijdag 30 augustus is de circustheatergroep te gast in Heerlen met 'My Land'. Na lovende vijfsterrenrecensies op het Edinburgh Fringe Festival is Recirquel op het moment in Avignon, waar de groep haar Franse première van 'My Land' vierde en door het Franse publiek met open armen werd ontvangen. Mis deze mix van circus, dans en acrobatiek niet! 

Heerlen, hart van Europa

Afgelopen week was zusterfestival Festival Der Regionen te gast in Heerlen om de voorbereidingen van de verschillende ' Centriphery'-acitiviteiten te volgen. Zo opent tijdens Cultura Nova dagelijks het 'Museum of Stillness' in SCHUNCK (Hoge Fronten/Lieke Benders i.s.m. Bart Bijnens en twee Europese kunstenaars). Daarnaast wordt een interessant, internationaal symposium georganiseerd over de innovatiekracht van de periferie. Tot slot staat de jaarlijkse 'Artist Talk' in het teken van Europese samenwerking.

't Zuiden dopt haar eigen boontjes...

Het Zuidelijk Toneel trapt het theaterseizoen 2019/2020 af met 'De achterkant van...', een grootse voorstelling waarin de achterkant van ons 'eigen' Zuiden wordt uitgediept. Tijdens Cultura Nova wordt 'De achterkant van Heerlen' opgevoerd. Het Zuidelijk Toneel gaat dieper in de voorstelling dieper in op de verborgen samenleving achter de misdaadfcijfers van onze stad. Wie zijn de mensen die de gemiddelden zo omhoog helpen? En waarom gaat criminaliteit vaak over van generatie op generatie? Tekst: Heerlenaar A.H.J. Dautzenberg!

Heerlen als een groot kunstwerk

Tijdens Cultura Nova strijkt een vijftal street artists neer in Heerlen. Zij brengen metaal, sculpturen, draad, woorden en meer in ons straatbeeld. Curator Lars Ickenroth haalt 'andere' vormen van Street Art naar Heerlen, want Street Art ontwikkelt zich razendsnel en neemt nieuwe gedaanten aan, net als de stad Heerlen zelf. Een goed voorbeeld hiervan zijn de twee nieuwe murals van de internationale kunstenaars Morgan Blair en Aryz, die onlangs op de Peter Schunck-flats zijn onthuld! Blijf op de hoogte via Instagram en Facebook.

Zomerfestival Heerlen
info@culturanova.nl / www.culturanova.nl

Tickets: www.parkstadlimburgtheaters.nl of +31 (0)45 - 571 66 07

Twitter twitter.com/CulturaNova
Facebook facebook.com/CulturaNovaFestival
nieuwsbrief info | opzeggen